Kerst op Curacao
Door: Roel en Kitty
28 December 2005 | Nederland, Amsterdam
Vrijdag was het voor Kit de laatste officiele stagedag. In verband met de kerst mochten we opeens eerder weg, waardoor niet alles af is. Maar ja, nog maar een keer een dagje terug moet kunnen. Aan het einde van de dag was het tijd voor cola en taart en kwamen er cadeautjes: een nummerbord van Curacao met alle namen van de medewerkers erop, een boekje over Curacao met van iedereen een persoonlijke boodschap en de vlag van Curacao! Altijd leuk! ’s Middags de foto’s van het duiken opgehaald, maar deze vielen een beetje tegen. Het lijkt allemaal een beetje grauw nu, maar in het echt is het mooier. We zullen nog proberen om een mooie foto in te scannen en erop te zetten!
Vrijdagavond zijn we samen naar de bioscoop geweest: The Chronicles of Narnia. Roel vond het een beetje tegenvallen, Kit vond het juist weer meevallen, net wat je ervan verwacht natuurlijk! Na de film nog even een drankje gedronken bij TuTu Tango en daarna lekker naar huis.
Zaterdag wilden we even boodschappen doen voor het weekend, dus op naar de supermarkt. Komen we daar, is er niet eens meer een wagentje te krijgen en staat de rij tot midden in de winkel! Even om ons heen gekeken, is er echt geen karretje meer? Komt opeens Marco Borsato voorbij rennen! Ja dames, met strak shirtje en een handdoekje om z’n middel! Toch nog even stiekem een klein rondje door de supermarkt gelopen, om vervolgens niks te kopen, we besloten maar om uit eten te gaan savonds (heel vervelend, ja!). In de middag hebben we nog bij Blauwbaai gelegen en ’s avonds zijn we uit eten gegaan bij de Heeren van het envelopje van Tineke v S. Erg lekker gegeten! Na het eten hebben we een lichtjestour gemaakt, sommige huizen zijn zo mooi versierd! Overal knipperende lichtjes, bewegende dingen, grote kerstmannen en sneeuwpoppen! We eindigden bij een kerk, even een klein stukje van de mis mee gepakt, maar het was ontzettend druk. In Punda was ook nog een mis, dus we besloten om daar te gaan kijken. Ook hier was het druk, maar voldoende plek om nog iets te zien. We hebben nog iets meegekregen en na de dienst zijn we naar huis gegaan.
Zondag was het dan 1e Kerstdag. We hadden afgesproken om met Sonja, Arjan, Maikel, Pim en Tanja te gaan brunchen in de Vischsteeg. Was allemaal goed geregeld door Son! Na de brunch wilden we naar Kontiki gaan. We gingen een beetje luxe met 3 auto’s, maar dat was makkelijker voor de terugweg. Totdat Kit bij Kontiki uitstapte en gebeld werd door Pim... Een leuk kerstkado voor ons: er was ingebroken in de auto en de accu was gejat! Een beetje jammer natuurlijk, gelukkig nog wel de luxe van andere auto’s, dus voor die dag was het verder geen probleem. ’s Avonds zijn we met zijn allen gaan eten bij Hooks Hut op het strand. Was gezellig, maar erg prijzig! Maandag, 2e Kerstdag, hebben we bij Kontiki doorgebracht. Het was niet zo superlekker weer, maar toch stug naar het strand! Zelfs in de regenbuien lekker blijven liggen, en het water in springen! Heerlijk zo kerst vieren op Curacao! Toen het echt te koud (ja bizar he) werd zijn we naar huis gegaan. Om 20.00uur begon het Vischsteeg kerstdiner. 3 chefkoks hadden het menu samengesteld en voorbereid. We hebben nog even geholpen met versieringen en om 20.30 zaten we aan de wijn en bier. Het menu was goed uitgebreid: vooraf kregen we een toastje met een soort van pate erop. Daarna was het tijd voor soep: tomatensoep of lente-ui. Toen de lente-ui op was, kwam er een nieuwe pan naar beneden. Uhm, zit er alcohol door deze soep? Even later werd er gevraagd waar de witte wijnsaus gebleven was.. Cirkeltje rond, de 2e pan soep was gewoon saus! En ja, die was heerlijk opgegeten! Haha! Na deze overweldigende soep/saus werd de BBQ aangezet voor de vis en het vlees. Er waren 2 salades, aardappelpuree en dan dus de keuze voor vis of vlees. Het was echt heel goed te doen! Na dit hoofdgerecht kwam er dan ook nog een nagerecht: fruit met ijs! Het was echt een supermenu en het was een supergezellig avond. De sigaren werden uit de kast getrokken en opeens was het alweer half 3 toen wij ons bedje zagen. En das best vervelend als de volgende ochtend om half 8 het wekkertje gaat! Roel kwam met veel moeite uit bed en Kit kon nog even lekker blijven liggen! ’s Middags is Kit samen met Pim en Tanja een nieuwe accu gaan kopen (ook weer een duur geintje, 140 gulden!), dus voor de zekerheid halen we die er dan maar uit snachts!
Gisteravond gingen we nog voor de laatste keer met zijn 7-en uit eten. Marieke is inmiddels nog onderweg (of ben je er al?) en Sonja gaat een paar weken eerder naar huis als gepland, dus nog even gezellig samen uit eten bij Wilhelmina (meteen de bon goed benut!) en daarna was er een vuurwerkshow een stuk verderop. Dus wij daar heen, echt een spektakel! Supermooi vuurwerk, keiharde knallen! Daar kan Nederland nog wat van leren! Overal zie je al vuurpijlen de lucht ingaan en hoor je geknal, dus dat belooft wat voor zaterdag! Er schijnen deze week nog meer van dit soort knalfeestjes te zijn, dus we gaan er zoveel mogelijk aflopen!
Alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst voor iedereen!
Een dikke nieuwjaarskus!
ps Marijn, onwijs bedankt voor je kerstkado, hoop dat iedereen van de extra foto's gaat genieten!
28 December 2005 - 15:19
Daan:
Numbero Uno!! -
28 December 2005 - 15:29
Frank:
Joehoe,
Vakantie is begonnen, woehoe denk je dan, lekker uitrusten. Ik ben nog steeds een beetje moe van maandag, ik kan 's avonds lastig slapen. Maar voor de rest gaat alles wel goed. Vond het wel spannend in het witte paard, de volgende dag weer werken, dus veel gedronken. Te veel om te vertellen, maar het komt er dus op neer, dat ik het jammer vond dat ik niet eerder geweest was. Mijn sociale contacten verlegd en op naar Oud en Nieuw. Veel plezier en gelukkig 2005, is weer bijna voorbij
Spater koeskoes -
28 December 2005 - 15:39
Rob,:
ah yeah toffe bus ook!!! overschepen naar NL. lijkt me wel. maar ook de rest ziet er nie vervelend uit
xxx -
28 December 2005 - 16:00
de bus moet mee! -
28 December 2005 - 16:13
Marieke:
coole vuuwerk foto, ik wil ook zo'n mooi uitzicht. En dat busje is echt wel kikke. -
28 December 2005 - 17:55
Roy:
He, ziet er goed uit en die bus moet daar blijven! europa hebben we vorige vakantie al verkend nu is curacao aan de beurt en daarna verschepen we hem wel naar amerika. oud en nieuw beloofd wat als je met kerst al sigaren en zulk vuurwerk hebt. Wij hebben nog geen plek en dat is wel een beetje belangrijk. Maar het komt vast goed, desnoods vieren we het in curacao. Goed uiteinde haha en tot 2006 xxx koos -
28 December 2005 - 19:14
Tim:
De bus moet mee! -
28 December 2005 - 19:17
Tim:
ps: en alle lekkere wijven ook! -
28 December 2005 - 20:24
Tineke V.S.:
Hey, die foto bij Hooks Hut is leuk. Volgens mij zaten wij ook aan zo'n
leuk tafeltje in het zand, aan het strand. Heerlijk, hoor. Op de foto's te zien hebben jullie geen moeite met Kerst op Curacao, nu Oud en Nieuw nog !! Groetjes. -
29 December 2005 - 09:51
Mo:
Wat een leuke foto's!!!Zo ziet onze kerst er hier niet uit nee...:P haha! Maar geef toe: die kou met kerst heeft ook wel wat toch?
Bedankt voor je superlange mooie gedicht! Je hebt ons allemaal overtroffen en daarmee je afwezigheid ruimschoots goedgemaakt :D Een hele goede jaarwisseling voor jullie allebei en tot januari!!!!:D:D:D:D
liefs! -
29 December 2005 - 11:54
Den Reut:
ziet er goed uit!!
maar nog veel plz die laatst vrije weken en een mooi jaar wisseling, en dat gaat wel lukken zo met al dat vuurwerk en die sigaren. heey latersssssss xxxxx -
29 December 2005 - 12:47
Mariolie:
hoi,Kitty
mooie foto,s.
Ik mis je op de stichting. -
29 December 2005 - 15:44
Mike:
ik ben het met tim eens, alle lekker wijven moeten in de bus mee! -
29 December 2005 - 16:26
Ronaldinhozinho:
Wat een hartverwarmend laatstestagedaggig filmkijkend Borsato spottend accustelend sausetend kerstverhaal. Ik ga nu pizza eten, is dat niet tof?
Dikke nieuwjaarskus terug -
29 December 2005 - 19:39
Tineke V.d. S:
Hallo Kerstvierende kinders.
Wat een ontzettend leuke kerst hebben jullie gehad zeg!!!!!!!!! Roel en Kit wat waren jullie deftig in het wit ( roel) en zwart( Kit)Dat vuurwerk ziet er erg mooi uit op de foto dat zal nog wat worden met oud en nieuw. Zorg dat je handjes er aan blijven he! Of laten jullie het anderen verzorgen.
Heel veel plezier in ieder geval. Wij gaan pictionary doen bij Ria en Henk en natuurlijk de jukebox leuke liedjes laten draaien. Kus mam -
29 December 2005 - 21:30
Marijn:
Klinkt en ziet er weer super goed (uit). Ja maak maar goed gebruik van je foto ruimte, we willen lekker veel zien hier (liefst een up-date natuurlijk)
Vuurwerk ziet er echt leuk uit. Krijg ik vast niet te zien, jammer. En Kit wat zit je haar leuk, dat mag wel even gezegt worden. Door een big mamma laten doen?
Wij zijn gister (paps, mams, Carian & Stef) naar Harry Potter geweest. hij was weer erg leuk. Mis wel weer veel uit het boek. Dat is wel jammer, maar ja anders wordt de film zo lang.
Mams heeft Kammaraatjes gebakken, ze zijn weer erg lekker en kan er niet vanaf blijven, dat mis je nu dan wel ff he!!
Verder weinig nieuwtjes, het heeft vanavond gesneeuwd, voor het eerst dit jaar dat ik dat mee maak op de Groenlaan, dus dat is wel big nieuws natuurlijk. Heb hele dag koude tenen!
Dikke Kus Marijn -
30 December 2005 - 20:36
Slet:
Hoi kit, mag ik roel een keer van je lenen? :) ;) x -
31 December 2005 - 14:02
Wen:
Lieve Roel & Kit! Voor jullie ook natuurlijk een goede jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar 2006 hier op Curacao! Kom jullie vast vanavond tegen bij Mambo. Kit, jij nog bedankt voor vd week.. Zie jullie snel!! Dikke kus en liefs, Wendy & Frank -
31 December 2005 - 16:10
Da Ronnie:
yooh,
straks ff knalluh bij mink, knalluh op straat, knalluh in het paard, knalluh in bed en dan alweer naar oma! Tof he! Niet te gek daar....
xxx ronnie -
31 December 2005 - 17:10
Inge:
Hoi hoi, Wil jullie even een fijne jaarwisseling wensen! En tot volgend jaar! Maare.. vorig jaar hadden we toch ook een witte groenlaan? (vooral die brug!) haha Kus -
31 December 2005 - 23:11
Mam Sman:
een heel gelukkig nieuwjaar over 5 uur. wij zijn er al.dikke kus!!!!!!!! -
31 December 2005 - 23:13
Henk En Lies:
Lieve roel en kitty, hier is het nu even na twaalven. heel gelukkig nieuwjaar toegewenst voor jullie. en jullie ook een leuke jaarwisseling toegewenst. nou groetjes van de groenlaan -
31 December 2005 - 23:16
Joep:
net was het niks geloof ik. de allerbeste wensen voor jullie geniet er nog maar een maandje van want hier is het koud -
31 December 2005 - 23:46
Paul:
he roel en kit
een gelukkig nieuwjaar -
01 Januari 2006 - 00:49
Van Iedereen Van Oud En Nieuw:
we missen jullie en de sigaren zijnlekkerder als ze niet uit elkaar vallen gelukkig nieuewjaar terwijl het bij jullie geneens nieuwjaar is. en ank is 1 augutus getroud met olga met jetskoe en ank zegt leef je uit -
01 Januari 2006 - 02:02
Marijnos:
Hee kroel en Krit,
Happy new year!
Toch nog leuk geworden ondanks dat mijn wekker over 3,5 u moet gaan. Eerst feestje 70's iedereen in debiele kleding ik mn leging aan gedaan, was wel lache. Onderweg naar huis kwam ik donken buurmeis suzanne kou tegen, die een nieuw dansje had ontdekt. En vreemde mensen van de A1 van Joep, die mij mandarijntjes uitdelen om aan Joep te geven. Joep vond ik bij Ria en Henk, lekker rustig plaatje draaiend, en Tienus vond ik gillend (of was het Anneke) bij Tienus aan al Pictionairied. Er werd meteen stoel aangeschoven ik moest mee doen. Heb eentje geraden dat was cornflackes, goed van mij he!!
Christa kwam voor ik weg ging nog ff online, grappig want toen had zij al 3 flessen champagne en 5 gasten achter dr kiezen en was ik aan het omkleden en nu is ze weer online en gaat zij brak naar het strand, en is het daar 40 graden. Terwijl het dus bij jou nog niet zover is (en oo 40 graden) en ik dus ondertussen ook brak ben en snel ga slapen want ik moet over een paar uut alweer werken (onder drie dubbel dekbed).
Nou als je dit toevallig nog ziet, pas op voor je handjes en geniet van al dat moois wat komen gaat. Tot heel snel, en heb meelij met mij.
Kus Marijn -
01 Januari 2006 - 02:39
Mam V. Schie:
Hey Roel en Kit, wij hebben de jaarwisseling erop zitten, nu jullie nog. De familie v. Oud. was bij ons, we hadden een mooi vuur, en mooi vuurwerk, het was gezellig. Het clubje wordt alleen steeds kleiner omdat kleine kindertjes groot worden !!! Frank is naar het Witte Paard, ik ga geloof ik niet op hem wachten !! Ik hoop dat jullie een hele mooie jaarwisseling gaan krijgen over plusminus 1,5 uur. Veel plezier en tot in het nieuwe jaar. -
01 Januari 2006 - 02:56
Ronaldinhozinho:
Jeee, gelukkig nieuwjaar!!!
kusjes van een bedronken, besigaarde, bevuurwerkte en een geamuseerde ronaldinhozinho -
01 Januari 2006 - 13:26
Koos:
Haha het was gaaf en ik heb het idee dat sommige mensen dronken een verhaaltje hebben getypt maar rob heeft effe goed de situatie geschetst en oja gelukkig nieuw jaar xxx roy -
01 Januari 2006 - 14:43
Mike:
koos volgens mij ben jij nog beschonken, want ronald heeft het geloof ik getypt en niet rob. maar gelukkig nieuwjaar roel en kit. was weer goed te doen, hoop bij jullie ook. xxxx -
01 Januari 2006 - 14:46
Anja:
Hallo Roel en Kit,
een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst! Ben benieuwd naar jullie verhalen van Oud en nieuw aldaar, de kerstverhalen waren in ieder geval zeer boeiend!
Op dit tijdstip liggen bij ons alweer drie van de vijf op de bank, na een lunch met heerlijke oliebollen en appelflappen. Nummer vier is nog niet beneden geweest, maar was wel met het ontbijt om 7.45 uur thuis, wat uit eerdergenoemde heerlijkheden bestond. Al met al een rustig dagje na een heftige jaarwisseling, heerlijk!
Mooi vuurtje op de Balijade -
01 Januari 2006 - 14:58
Wordt Vervolgd ::
wat gezellig de hele avond gebrand heeft en waar Ellis, Ken en Ben zich goed bij vermaakt hebben. Je vader de schuur opgeruimd en je moeder de huisraad op het vuur gegooid (ben benieuwd wat er nog wel in je kamer staat, Kit!).
Afgesproken dat we volgend jaar gaan sjoelen!
Groetjes van ons. -
01 Januari 2006 - 20:13
Koos:
dat stukje "van iedereen van oud en nieuw" was s'avonds en heeft rob geschreven ik was misschien nog wel dronken maar vergeet niks haha mike xxx koos